VCA-gecertificeerd 20+ jaar ervaring Kleine en grote projecten Alle boor- en zaagwerkzaamheden Eigen materiaal Concurrerende tarieven

Veilig boren of zagen

Hoe kan je nou veilig boren of zagen? Vaak bij het boren of zagen draag je vaak apparatuur met de hand over ladders en trappen op de werkvloer. Vaak is dat dan ook gebukt of je moet lang staan. Bij het boren in plafonds werk je boven schouderhoogte. Je hebt een grote kans op overbelasting.

Hoe wij veilig boren of zagen bij Turak B.V.

Machines en apparatuur

Draag zeker geen losse kledingstukken die vast kunnen gaan zitten in draaiende delen van machines. Zet waar nodig altijd een veiligheidsbril op. Gebruik materieel en gereedschap volgens de voorschriften.

Sparingen die geen beveiliging hebben

Zorg voor een dichte vloer, leg gaten en sparingen dicht. Beveilig randen van trapgaten en vloeren.

Rommelig of slecht verlichte werkplaats

Ruim zo goed mogelijk je werkplaats op voor je begint met werken. Hou looppaden, de werkvloer en je werkplek opgeruimd en vrij van afval, snoeren en gereedschap. Zorg voor een goed verlichte werkplek en stel lampen zo op dat ze je niet verblinden. Draag een helm tegen vallende voorwerpen en stoten.

Werken met stroom en water

Voorkom beschadiging van kabels door ze vrij te leggen. Leg kabels, stekkers en contactdozen niet in het water. Keur regelmatig de veiligheid van je materieel en gereedschap met het Handboek Arbeidsmiddelen.

Deel artikel:

Gerelateerde artikelen